Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска ЕС да бъде

...
 Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска ЕС да бъде
Коментари Харесай

Меркел: Европа трябва да бъде по-независима

 Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че желае Европейски Съюз да бъде световна мощ, която разчита на себе си. Тя сподели това на срещата си с френския президент Еманюел Макрон, на която двамата дефинираха натоварения си дневен ред през есента, оповестява Bloomberg.   Изказването на Меркел е сигнал, че отстояването на по-независима европейска позиция по отношение на Съединени американски щати при ръководството на президента Доналд Тръмп се трансформира в споделена цел на водачите на двете най-големи стопански системи в Европа. В изказване пред кореспонденти в Марсилия Меркел и Макрон обявиха, че са разискали напускането на Европейски Съюз от Англия, миграцията и усилването на еврозоната по време на диалозите и вечерята си в петък вечер.„ Имаме претрупан дневен ред в идните седмици през есента “, съобщи Меркел. „ Много съм оптимистична, че ще работим дружно за Европа, която разчита на себе си, Европа, която може да позволи проблемите си без значение “, добави тя.
 
 
На фона на френския средиземноморски пристанищен град двамата водачи дадоха обещание да се оправят с провокациите на миграцията, която раздруса политическите системи на 28-те страни членки на Европейски Съюз, заплаши ръководещото болшинство на Меркел през лятото и предизвиква популизма преди изборите за Европейски парламент през май следващата година.

„ Европа би трябвало да потвърди себе си в тази област “, съобщи Меркел във връзка на миграцията. Двамата водачи се сблъскаха с остро опълчване от някои ръководители на страни членки на Европейски Съюз, изключително от Източна Европа, при изработването на общ метод. Темата евентуално ще господства по време на срещата на върха на Европейски Съюз в Залцбург на 19 и 20 септември.

Макрон, който би трябвало да се оправя с намаляващ рейтинг и недоволни гласоподаватели, съобщи, че е поканил Меркел в град, който познава доста добре казуса с миграцията. „ Искаме да създадем опция, а не боязън “, посочи той.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР